22 Mayıs 2010 Cumartesi

İşte benimki :)))

Şu chatroulette yi yapan insanlara çok teşekkürler. Her ne kadar sapıklar fink atsada ortamda arada bir düzgün insanlarla karşılaşmak mümkün. Bir ay öncesinde viki ile chatroulette dalga geçme amaçlı takılmaya başladık. Neler gördük neler :P Onu okuluna yolcu ettikten sonraki gün evde tek başıma canım sıkılarak oturucağıma biraz muhabbet edeyim tanımadığı insanlarla dedim ve chatroulette ye girdim. Sürekli pas geçiyor ve bir sürü sapıkla karşılaşıyordum. Derken bi kedi gördüm ve kaldım. Güzel kedi adı ne, naber, nasılsın, nereden gibi klasik tanışma cümlelerini kurduk. Kedi üzerine konuştuk, sonra o bir amerikalıdan beklemediğim bir şekilde türkiyenin laik bir ülke olduğundan bahsetmeye üniversitelerdeki başörütüsü sorunundan bahsetmeye başladı. bu arada hala birbirimizi görmüyorduk, yaklaşık bir saat muhabbetten sonra adını bilmek ve yüzünü görmek istedim. Bu arada o kadar çok şey biliyordu ki bi ara Türk sandım kekleniyorum diye düşündüm. Kedisini gösteripte kendisini göstermiyo diyo kız olduğunu da düşündüm. Neyse kamerayı kendisine çevirdi ve birbirimizi gördük. Muhabbet uzadı uzadı derken 3 saati doldurduk baktık bu chatroulette kapandımı bir daha birbirimizi bulamayız en iyisi msnlerimizi öğrenelim dedik ama msn kullanmadığını söyledi hayada dedim msn kullanılmaz mı bana gmail hesabı olduğunu söyledi. Kendisinin ikinci bir adresinin şifresini verip ordan görüşmeyi teklif etti. allaam dedim ne kadar temiz yüzlü bi insanım elin çocuğu hmn güvendi şifrelerini falan verio dedim içimden :P Sonrasında benim gmail hesabım olduğunu ve ordan görüşebileceğimizi söyledim. Bir aydır hergün görüşüyoruz.
Geçen hafta yüksek lisans yaptığı felsefe bölümünden mezun oldu ve paylaştığım video hemde derece ile aman allahım dedim ben nerden buldum bu zeki veledi, sanki benim çocuğummuş gibi nasıl gururlandım. İnternetten online mezuniyeti izledik annemle. Aşağıda konuşmasını yayınladım. Bu konuşmayı yapabilmek için hocalarını kandırdı. Mezuniyette konuşacak öğrenciyi okul yönetimi seçiyormuş ve ilk önce konuşma yapmak isteyen öğrenciler metinlerini hazırlayıp okul yönetimine sunuyor, aralarından en iyisi seçiliyor ve büyük gün konuşmayı yapıyormuş. Bizimki istediği konuşmayı yapabilmek için okulu öven bir konuşma hazırlayıp seçildi. Tabi mezuniyet günü kendi istediği konuşmayı yaptı.
İşin özü çok etkilendim bu çocuktan. Şimdi temmuz ayında istabula gelmesini bekliyorum. Kız kardeşini görmek için almanya ya gidecek temmuzda ve fırsat bulursa istanbula gelecek. yüz yüze tanışmayı ve onu görmeyi çok istiyorum.

Geneseo 2010 Commencement Senior Oration