24 Şubat 2010 Çarşamba

Çerkes Güzeli Yine Samsun'da

Anneannem uzun bir aradan sonra bize tekrar katıldı. Dışarı çıkıp yürüyemediği için günlük aktiviteleri kısıtlı. Şeker hastası olduğundan günün büyük bir kısmını beslenmesine ayırıyor geri kalanında da Yasin okuyup, namaz kılmak ve televizyon izlemek ile geçiriyor. Televizyon izlerken seçtiği kanal malum "STV" oradaki uydurma konuları gerçekmiş gibi izleyip yorumlar yapıyor ve her seferinde konuyu sevmediği gelini Zuubeyde (Zübeyde gelinin ismi ama anneannem Çerkes olduğu için hala türkçesi aksanlı) ile bağdaştırıp çektiği sıkıntılara getiriyor.
Bu kanalın haricinde diğer bütün dizileri de takip etme meylinde. Anlamadığı ilişkileri kendi kafasınca yorumlayıp herkesi akraba ya da kadın erkek ilişkilerini "Bu adam kadının dostu mu?" gibi ilişkilere sokmakta usta. Geçen gün Aşk-ı Memnu dizisinin yeni bölümünün tanıtımı ekranda dönerken yorum yapmaya başladı:
"Kendinden küçük kadınla evlenirsen böyle olur Adnan Bey, hem sen genç güzel kadını al hem de onunla ilgilenme sürekli holdinge git işinle ilgilen ohhh ediyor o kadın sana, tabi aldatır seni" çevremde ilk kez Bihter'e hak veren biri ile karşılaştım ve çok şaşırdım hele de bunu anneannemden duymak beni çok şaşırttı. Dağlara taşlara bir tuhaflık var bu işte aman hayırlısı diyelim...